Ketua Penerangan Jentera N30 Prihatin dengan Isu Politik

Posted by Wan Rahibullah Hj. Wan Ismail on June 10th, 2010 in Umum No Comments

PADANG PAK AMAT, 9 Jun – Perjumpaan dalam perancangan Program Cakna Rakyat DUN Limbongan diteruskan lagi malam ini yang dipegerusikan oleh Haji Mohd Judin selaku Pengarah Cakna Rakyat DUN Limbongan 2010.

Dalam ucapan Ketua Penerangan DUN Limbongan Abd Halim atau lebih dikenali dengan panggilan Halim Bukit, beliau menegaskan bahawa Program Cakna Rakyat ini tidak boleh menimbulkan sebarang prasangka isu politik memandangkan falsafah sebenar program bertujuan untuk memberi kerahmatan dan kebahagiaan kepada semua.

Beliau juga menyeru agar semua lantikan politik di DUN Limbongan agar sentiasa bersiap sedia untuk menangani isu semasa dan sentiasa berfikiran positif dalam menjalani hari-hari yang semakin hampir dengan Pilihanraya Umum ke 13 nanti.

“Mana-mana yang difikirkan perlu, kita harus berbincang secara berjemaah  dahulu sebelum membuat sebarang tindakan agar kesan yang positif akan diperoleh pada masa akan datang. Ini adalah untuk mengelakkan sebarang tindakan dalam menangani isu politik dicemari dengan salah guna kuasa dan emosi yang negatif” ujar beliau lagi.

Manakala ADUN Limbongan yang juga memberikan ucapan dalam perjumpaan ini menyatakan kerja-kerja dalam program Cakna Rakyat ini memerlukan kata sepakat dan Ukhwah yang teguh supaya ianya dapat dijayakan dan mendapat rahmat dari Allah SWT.


Galeri foto oleh wanribu:


Leave a Reply