ADUN Limbongan Tutup Tirai Cakno Rakyat

Posted by Wan Rahibullah Hj. Wan Ismail on May 6th, 2010 in DUN Kelantan, Isu Semasa, Umum No Comments

GUAL IPOH, 1 Mei 2010 - ADUN Limbongan yang juga selaku Timbalan Presiden Kelab Penyokong Kerajaan Negeri Kelantan (BBC) telah menyempurkana acara penutup Cakna Rakyat DUN Gual Ipoh yang telah berlangsung di PUTIT Gual Ipoh anjuran Urusetia Belia Pembangunan Insan, Sukan dan NGO Negeri Kelantan.

“Islam telah meneraju perubahan menjadi ikon kepada semua sistem pentadbiran sehingga banyak telah di laksanakan oleh pihak persekutuan. Sebagai contoh, coach keretapi sudah diasingkan antara coach lelaki dan wanita. Tahniah kepada KTMB” ulasan beliau sebagai pengakhir upacara tersebut.

Tulang belakang program ini, YB Hj. Wan Yusof B Wan Mustafa selaku ADUN Gual Ipoh mengucapkan tahniah atas penglibatan semua rakyat tanpa mengira Parti, Agama dan Kaum. Beliau juga turut memberi ucapan alu-aluan dalam majlis penutup itu. Sementara itu penceramah jemputan Ybrs Ustaz Nasir Mat Seh selaku Penolong Pengarah Urusan Belia Pembangunan Insan, Sukan dan NGO menyatakan tentang pentingnya setiap manusia tahu asal usul dan peranan semasa hidup adalah untuk mewujudkan jati diri mencari keredhaan Allah.

Antara acara yang berlansung sepanjang majlis penutup ini adalah ceramah isu penerangan, cabutan bertuah dan jualan produk IKS di boost yang disediakan. Majlis yang juga dirasmikan oleh YB Ab. Fattah B. Mahmud (Exco Kerajaan Negeri Kelantan) adalah satu inisiatif oleh pimpinan kerajaan PAS Negeri Kelantan dalam usaha meneruskan kecemerlangan pemerintahan berkonsepkan Islam.

Galeri Foto oleh WanRibu:

Tags: , , ,

Leave a Reply