Drs. Zainuddin melawat PDK Limbongan

Posted by Wan Rahibullah Hj. Wan Ismail on May 30th, 2010 in DUN Limbongan, Lawatan, Pendidikan No Comments

PASIR PUTEH, 30 Mei – Pusat Pemulihan Dalam Komuniti (PDK) DUN Limbongan yang telah mendapat kelulusan menduduki Kuarters Ketua Jururawat beralamat di JKR 367 Jalan Doktor, Pasir Puteh menyambut ketibaan lawatan ADUN Limbongan dalam rangka membuat pemantauan perkembangan institusi itu bagi mempastikan PDK dapat melaksanakan tugas-tugas pendidikan dengan sempurna.

ADUN bersama dengan Penyelia dan penjaga

Pengerusi PDK DUN Limbongan, Tn. Hj. Zainal Abidin B. Mohd mengucapkan terima kasih kepada ADUN atas memperdulikan PDK ini.

PDK Limbongan mempunyai 33 orang pelajar OKU dengan 3 orang pegawai iaitu seorang penyelia, Rohana Bt. Mohd Nor bersama 2 orang petugas Nik Nubailah Bt. Nik Abd. Rahman dan Siti Suhaida Bt. Abu Bakar dan seorang pembantu Zaipas Aliriah Bt. Mohd Puab.

PDK ini telah wujud sejak tahun 2006. Pihak PDK mengucapkan terima kasih kepada Kementerian Kesiahatan atas kebenaran menggunakan kuarters ini untuk beroperasi dan begitu juga PBT Pasir Puteh yang telah memberikan kerjasama dengan baik.

YB ADUN Limbongan amat bersimpati dengan permasalahan PDK yang

Temuramah ADUN bersama penyelia dan penjaga

menghadapi masalah untuk beroperasi secara berterusan (kekal) kerana premis ini boleh diambil alih oleh agensi-agensi berkenaan. Maka pihak PDK mengharapkan Kerajaan Negeri atau Kerajaan Pusat dapat mengenalpasti satu bangunan yang kekal untuk diberi kepada PDK DUN Limbongan.

Pihak ibu bapa amat menyokong jika sekiranya masalah ini dapat diselesaikan dengan segera. Demikian ucapan luahan Azlan Bin Hj. Rajab sebagai mewakili warga ibu bapa yang menghantar anak-anak di PDK ini.


Galeri foto oleh wanribu:


Tags: , , ,

Leave a Reply