KOTA BHARU 2 Mac – Walaupun beberapa pemimpin dan wakil rakyatnya seorang demi seorang meninggalkan parti namun Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat (PKR), Saifuddin Nasution Ismail menyifatkan semua itu sebagai proses penambahbaikan kepada parti.

Katanya, PKR bukan sahaja tidak goyang malah bertambah kukuh dengan keputusan yang dibuat golongan tersebut yang disifatkannya sebagai ‘bermasalah’.

“Saya sebut beberapa nama dalam barisan kepimpinan yang meninggalkan PKR seperti Marina Yusof, Zainur Zakaria dan Dr. Chandra Muzaffar pada awal penubuhan parti.

“Sehingga kemudiannya yang kita anggap pemimpin utama seperti Ezam Mohd. Noor, hakikatnya bahawa kita wujud di atas prinsip yang ikhlas maka PKR terus lincah bergerak.

“Mereka menganggap bahawa PKR lumpuh, saya menolaknya berdasarkan fakta tersebut dan mereka yang keluar ini telah dihadapkan ke lembaga disiplin parti kalau tidak ada masalah mereka tidak dihadapkan ke lembaga disiplin, rakyat boleh menilai siapa mereka,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui di pekarangan Dewan Undangan Negeri (DUN) di sini hari ini.

Saifuddin diminta mengulas tindakan Ahli Parlimen Nibong Tebal, Tan Tee Beng yang keluar daripada parti itu kerana kecewa dengan kerenah kepimpinan tertinggi PKR.

Utusan Malaysia

Tags: , ,

Leave a Reply