3 bekas MP PKR khianati amanah rakyat

Posted by admin on March 4th, 2010 in Pakatan Rakyat No Comments

KOTA BHARU, 4 Mac – Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan langkah tiga bekas ahli Parlimen Parti Keadilan Rakyat (PKR) keluar daripada parti itu mengkhianati amanah rakyat.

Justeru, beliau menggesa kesemua ahli Parlimen terbabit supaya meletakkan jawatan bagi memberikan peluang kepada rakyat untuk memilih calon yang diingini.

Katanya, rakyat memberikan undi kepada ketiga-tiga ahli Parlimen tersebut kerana percaya dengan perjuangan parti yang mereka sertai.

“Saya nasihatkan mereka ini letak jawatan dan bertanding semula, demi maruah dan agama kerana mereka telah mengkhianati amanah yang diberikan rakyat.

“Jangan fikir senang, manusia walaupun gagah ada masanya dia akan lemah. Rakyat memberi undi kepada parti, mereka mengkhianati amanah yang diberikan,” katanya ketika ditemui pada majlis solat hajat sempena pembukaan pasar raya Mydin, Kubang Kerian di sini semalam.

Beliau yang juga Menteri Besar berkata demikian ketika diminta mengulas tindakan ahli Parlimen terbabit yang keluar parti dan menjadi ahli Parlimen Bebas.

Mereka ialah Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim; Ahli Parlimen Nibong Tebal, Tan Tee Beng dan Ahli Parlimen Bagan Serai, Mohsin Fadzli Samsuri hari ini yang mengisytiharkan dirinya sebagai Ahli Parlimen Bebas.

Sementara itu, Nik Aziz menafikan bahawa beliau tidak dijemput untuk menghadiri majlis perlepasan Le Tour De Langkawi (LTdL) Isnin lalu.

Katanya, sekiranya tidak dijemput beliau tidak akan hadir pada majlis berkenaan sehingga terpaksa meninggalkan sidang DUN yang sedang berlangsung.

Tags: , , , ,

Leave a Reply