Tahniah Media www.limbongan.net – MTD Limbongan

Posted by Wan Rahibullah Hj. Wan Ismail on December 13th, 2010 in DUN Limbongan, Makluman No Comments

PASIR PUTEH – Kejayaan meraih tempat ketiga dalam Pertandingan Laman Web Anjuran Kerajaan Negeri Kelantan bagi Kategori Wakil Rakyat baru-baru ini mendapat perhatian seluruh Ahli Majlis Tinda kan DUN Limbongan yang menyatakan rasa bangga dan bersyukur dengan adanya media alternatif ini dalam menyampaikan khabar untuk semua pembaca tidak kira di mana sekalipun.

Menurut penyelia laman web ini, Wan Rahibullah Wan Ismail, 30 kejayaan ini adalah hasil dari usaha seluruh warga MTD Limbongan yang sentiasa menjadikan media ini satu saluran khas bagi menyampaikan berita setiap aktiviti yang telah dijalankan di DUN ini. Beliau berharap kerjasama seperti ini akan berterusan lebih-lebih lagi permintaan pembaca kini semakin hebat setelah laman ini sudah mula dikenali ramai oleh terutamanya pembaca yang berada di perantauan.

Sehubungan itu, ADUN Limbongan, Drs Hj. Zainuddin Awg. Hamat selain mengucapkan setinggi-tinggi terima kasih dan tahniah kepada laman web media ini telah merasmikan sebuah kenderaan pacuan empat roda kepada media limbongan.net sebagai dorongan agar media ini terus menyalurkan informasi untuk setiap aktivi yang bakal dijalankan dan isu semasa di sekitar DUN Limbongan pada masa akan datang.

Beliau juga menyatakan hasrat untuk memperkemaskan lagi saluran media rasmi DUN Limbongan ini dengan menyediakan lebih banyak kelengkapan alat bantu media kepada MTD untuk terus berkerjasama menyalurkan informasi yang sudah tentu akan dapat mempertingkatkan prestasi pentadbiran MTD kelak.

Untuk tujuan tersebut Zainuddin juga menyatakan sokongan beliau kepada saranan YB. Dr. Fadzli dalam ucapan penggulungan Sidang Dewan Negeri baru-baru ini untuk membekalkan IPAD kepada setiap ADUN. “InsyaAllah setiap Penghulu Mukim akan dibekalkan dengan camera digital mulai tahun hadapan dan akan menyertai kursus kewartawanan dalam masa terdekat ini” kata Drs. Zainuddin.

Portal rasmi DUN Limbongan ini juga dalam pembikinan untuk menerbitkan edisi khas  limbongan.net dalam bentuk bercetak untuk diedarkan sempena menyambut kedatangan tahun baru 2011 nanti. Edisi khas yang bakal diedarkan bersama Takwim (kalendar) tahun baru akan memaparkan berita-berita penting dan gambar-gambar terbaik sepanjang tahun 2010.

Tags: , ,

Leave a Reply