Majlis Perletakan Batu Asas Masjid Yaakubiah

Posted by Wan Rahibullah Hj. Wan Ismail on December 17th, 2012 in DUN Limbongan No Comments

TOK AJAM, 14 Disember – Satu Majlis Perletakan Batu Asas sempena pembinaan semula Madrasah Yaakubiah yang telah dibina di atas tanah wakaf seluas lebih kurang 1 ekar di sini telah dirasmikan oleh ADUN Limbongan. Majlis ini juga telah dihadiri oleh beberapa orang AJK MTD Limbongan, AJK Madrasah, dan orang tempatan.

Menurut ADUN Limbongan yang juga selaku Penasihat AJK Masjid Yaakubiah, pelbagai program telah diatur bagi memastikan pembinaan masjid tersebut berjalan lancar. Antaranya adalah dengan mengadakan Kuliah Pagi Jumaat pada setiap minggu. “Kita telah merasmikan program kuliah pagi Jumaat pada hari ini dan berharap agar program ini berterusan sampai bila-bila” kata Drs Zainuddin.

 

Pada 21 Disember ini akan diadakan satu program bermula dari Kuliah Maghrib di Madrasah Pak Cu Pak Da di Jelor, kemudiannya Qiamullail di Madrasah Yaakubiah serta Kuliah Jumaat minggu kedua. Muslimin dan muslimat dijemput hadir menjayakan program tersebut disamping menghulurkan sumbangan bagi menyiapkan Masjid Yaakubiah Kg. Tok Ajam ini.

 

 

Leave a Reply