KEBAKARAN MUTIARA SHOPPING CENTRE

Posted by Wan Rahibullah Hj. Wan Ismail on October 18th, 2010 in DUN Limbongan, Pasir Puteh No Comments

PASIR PUTEH, 18 Oktober – Perniagaan barangan runcit dan keperluan harian yang sudah hampir 15 tahun dipremis ini  musnah sama sekali dijilat api pada lewat petang semalam.

Pemilik perniagaan ketika ditemui menyatakan beliau telah menerima panggilan telefon pada jam 11.30 malam dari jiran yang berdekatan dengan tempat kejadian dan memberitahu kelihatan api didalam bangunan premis itu.

Suami beliau terus bergegas kemudiannya ke tempat kejadian dan apabila sampai, keadaan sudah tidak terkawal lagi. Kemudian pihak Bomba dan Penyelamat Pasir Puteh tiba untuk memadamkan kebakaran.

Usaha memadamkan kebakaran oleh pihak Bomba dengan bantuan orang awam memakan masa hampir tiga jam setengah. Sementara itu, punca kejadian yang masih dalam siasatan pihak berkenaan masih diragui. Menurut pemilik premis, Safiah Bt. Yusof, 47 tahun kemungkinan besar puncanya adalah dari litar pintas.

Dalam pada itu ADUN Limbongan yang tiba pada pagi ini telah menyampaikan sumbangan segera Kerajaan Negeri Kelantan sebagai tanda simpatik atas apa yang dialami. Hadir bersama Drs. Hj. Zainudin ialah Pegawai Pembangunan Kebajikkan Masyarakat Pejabat Tanah dan JajahanPasir Puteh, En. Mohd Azuan.

Tags: ,

Leave a Reply