Dialog Pemimpin Bersama Rakyat di Padang Pak Amat

Posted by Wan Rahibullah Hj. Wan Ismail on August 3rd, 2010 in DUN Limbongan, Pasir Puteh No Comments

Padang Pak Amat, 29 Julai – Ahli Parlimen Pasir Puteh, YB Muhammad bin Husin dan ADUN Limbongan YB Drs. Zainuddin Awang Hamat petang ini menghadiri satu sesi dialog bersama rakyat dalam membincangkan isu-isu yang masih belum memenuhi keperluan rakyat tempatan.

Menyedari hakikat bahawa masih banyak isu-isu rakyat yang belum dapat diselesaikan, dialog secara bersemuka ini diadakan di Kedai Kopi Rosli yang dihadiri oleh lebih kurang 70 rakyat tempatan.

Beberapa soalan telah diajukan kepada kedua-dua wakil rakyat tersebut dalam bentuk bertulis dan juga lisan. Tidak kurang juga ada yang menyatakan rasa tidak puas hati dan kecewa dengan pimpinan kedua-dua orang wakil rakyat tersebut sehingga ada yang menyatakan bahawa tidak pernah terbaca diakhbar tentang hasil kerja mereka.

ADUN Limbongan menjawab segala persoalan dengan satu kesimpulan yang mudah agar sesi dialog ini tidak menjadi lebih hangat dengan tomahan dan kata-kata yang tidak sihat dari beberapa orang rakyat yang hadir. Menurut beliau, segala rungutan rakyat adalah pendorong baginya untuk terus menjalankan kewajipan dan berbakti untuk agama Islam. Menurut beliau lagi, program seperti ini mesti diadakan dengan lebih kerap lagi agar kedua-dua belah pihak mendapat kepuasan dalam apa jua persoalan yang timbul. “Bahasa pemimpin dan bahasa rakyat adalah berbeza, kami (pemimpin) menerima apa jua bentuk penyampaian asalkan ianya realistik dan logik” katanya.

Dalam pada itu, Drs. Zainuddin juga memberi taklimat pada akhir sesi dialog tentang padi organik yang sedang diusahakan oleh Kerajaan Negeri Kelantan akhir-akhir ini. Beliau menyatakan hasrat untuk membawa kaedah penanaman padi terbaru ini ke Daerah Pasir Puteh khususnya DUN Limbongan bagi membantu menambahkan hasil tani rakyat tempatan.

Tags: , ,

Leave a Reply