Amalkan Jalinan Ukhwah Melalui Ziarah

Posted by Wan Rahibullah Hj. Wan Ismail on November 13th, 2010 in DUN Limbongan, Lawatan No Comments

KG. SRI AMAN, 13 November – ADUN Limbongan ketika ditemui di sini menyatakan bahawa jalinan ukhwah sesama manusia dapat dipertingkatkan lagi sekiranya tradisi ziarah menziarahi antara satu sama lain diamalkan oleh seluruh masyarakat tidak kira di mana sahaja dan apa jua keadaan sekalipun.

Beliau yang ditemui ketika menziarahi isteri Pakcik Mat yang sudah hampir setahun terlantar akibat angin ahmar di kediaman nya di sini. Bantuan segera telah dihulurkan bagi meringankan beban Pakcik Mat dalam pembiayaan kos perubatan isteri beliau.

Pakcik Mat amat berterima kasih kepada Kerajaan Negeri Kelantan Darul Naim dengan sumbangan tunai yang telah disampaikan melalui Drs. Hj. Zainuddin dan memuji pimpinan Kerajaan Membangun Bersama Islam ini yang sentiasa mengambil berat perihal-perihal begini.


Galeri foto lain:

Pada 13 November, 8.00p.m: Ziarah Ahli Keluarga yang meninggal akibat kemalangan jalanraya di Permatang Sungkai. Jenazah seorang pelajar tahun 3 di Fakulti Pengajian Islam di Universiti Kebangsaan Malaysia.

Tags:

Leave a Reply